Algemeen

Vakantie met kroes of krullend haar: stop dit absoluut in je koffer

By  | 

Wat moet je inpakken in je koffer als je op vakantie gaat met natural hair? Je moet aan veel denken. Vakantie met kroeshaar en met krullend haar kan een uitdaging zijn. Het haar is onvoorspelbaar (lees eigenwijs). Bij een andere vochtigheid en temperatuur reageert het vaak net anders. Bovendien moet je door zweten en zwemmen je haarroutine aanpassen. Dit moet je in ieder geval meenemen. Dus pak je vakantiechecklist er maar bij en schrijf dit op!

vakantie kroes en krullen LKH

 1. GOED REINIGENDE SHAMPOO

  Op vakantie zwem je veel. En je hoofdhuid zal lekker gaan zweten. Of je nu zwemt in het zwembad of in de zee, je haren moeten hierna goed gereinigd worden. Kies daarom voor een cleansing shampoo. Dit maakt je krulletjes goed schoon.
  Heb je geverfd haar? De kleurintensiteit kan makkelijk afnemen. Ook de werking van de zon heeft hier invloed op. Gebruik daarom het liefst haarproducten geschikt voor gekleurd haar. Vraag aan je kapper welke haarproducten jij moet gebruiken.

 2. CONDITIONER

  Na de shampoo gebruik je een conditioner om je haar weer in goede conditie te krijgen. Het liefst gebruik je een conditioner die je in je haar kan laten. Scheelt bagage. Want je hoeft geen leave-in conditioner of moisturizer mee te nemen. SheaMoisture heeft een aantal conditioners die je in je haar mag laten.
  Let op: niet alle conditioners zijn geschikt om in je haar te laten. Van de meeste crèmespoelingen wordt mijn haar bijvoorbeeld erg droog als ik het erin laat.

 3. SPELDJES, KLEMMETJES, CLIPS, ELASTIEKJES EN HAARBANDEN

  Nodig voor een mooie en chique updo. Mijn ervaring is dat een updo bij elk weertype lukt. Dus als je haar zich misdraagt en niet doet wat je wilt: doe dan een updo. Lukt altijd. En dan komen de schuifspelden, klemmetjes, clips en haarbandjes goed van pas. Trouwens, ook handig om het haar van je kids in een handomdraai te upgraden.

 4. SATIJNEN KUSSENSLOOP

  Slapen op satijn is zo belangrijk. Kies voor een kussensloop van satijn. En een satijnen slaapmuts kan benauwend zijn en is bovendien niet romantisch. Een kussensloop heb je zo ingepakt. Maar laat het niet achter in je hotel als je weer naar huis gaat. Geloof me: niet leuk … still miss it.

 5. REISFLESJES

  Vul je mini-reisflesje met je favoriete deep conditioner. Je hebt hier niet veel van nodig. En wat is nou heerlijker dan je haar tijdens de vakantie in de watten te leggen met een voedende conditioner. Gebruik de warmte van de zon om de stoffen nog dieper in het haar te laten trekken. Hmmm.. heerlijk.
  Voor de cheapskates onder ons: een gratis reisflesje heb je zo gemaakt. Bewaar de verpakking van jouw conditioner, moisturizer, bodylotion of wat dan ook als die op is. Goed wassen met water en zeep, uit laten lekken en klaar… Je eigen reisfles helemaal gratis en voor niets.

 6. SAMPLES EN PROBEERVERPAKKINGEN

  Deze krijg je vaak in je goodiebag bij hair events. Dit is zo slim om mee te nemen. Het weegt niks. En je hebt zo altijd wat extra’s achter de hand. tegenwoordig kan je die ook kopen. Ik zie dat Natural Fresh Hair samples verkoopt van onder andere Jessicurl en Mixed Chicks. Je zou ook bij jouw favoriete black hair shop kunnen vragen of ze samples hebben of verkopen.

 7. GROTE POT GEL VOOR WASH ‘N GO

  De zomer is een perfecte tijd om een wash and go te rocken. Ik vind het ideaal omdat ik voor mijn wash ’n go mijn haar kletsnat maak en daarna onderdopel met gel, zoals Eco Stylergel. Dit geeft super veel kruldefinitie. In de stralende zon droogt mijn haar mooi op en komen de krulletjes nog meer tot hun recht.

 8. DETANGLE BRUSH, GROTE KAM OF WASH BRUSH

  Jammer, maar het ontklitten van je haar kan je niet overslaan. Vooral voor een mooie wash&go is het belangrijk dat de haartjes niet in de klit zitten. Dit komt de kruldefinitie ten goede. Ik neem daarom altijd mijn detangle brush mee en een grote kam. Sinds kort neem ik ook mijn WaSH BruSH mee, want die past op elke doucheslang. Scheelt nog meer tijd en zo kan ik nog meer genieten van de vakantie.
  Wil je nog wat tips om je haar snel en makkelijk te ontklitten? Bekijk dan deze YouTube tutorial: kroeshaar ontklitten. Ook geschikt voor krullen.

 9. WATERSPUIT

  Ik bedoel hiermee een plantenspuit. Die heb je vast wel ergens liggen. Gooi al het water eruit en zet het in je koffer. Op je vakantiebestemming kan je het makkelijk weer vullen. Is je haar een beetje droog, pak je waterspuit en spray lekker wat water erin. Want we weten hoe belangrijk moisturizen van ons haar is. Nog beter: voeg wat druppels olie toe aan het water voor een mooie glans.

 10. TOT SLOT: GENIET!

  Ik weet dat je je haar wil rocken op vakantie. En er pico bello uit wilt zien. Ik zou nog 101 dingen kunnen noemen. Maar die zijn eigenlijk niet onmisbaar. Het belangrijkste is dat je geniet! Maak je niet te druk om je haar. Je haar is goed zoals het is, hou van je haar zoals het is. Geniet van het prachtige land, de natuur, de zon en vooral je geliefden.

Extra tip: denk aan simpele kapsels. Bijvoorbeeld een donut knot updo. Kwikwiba (cornrows, geni), boxbraids of twists met synthetisch nephaar (bijvoorbeeld met Kanekalon haar) zijn ook erg handig, want kan je haar makkelijk en snel wassen na het zwemmen. En je ziet er de hele vakantie effortless top uit!

ENJOY YOUR HOLIDAY!

Wat neem jij absoluut mee op vakantie? Vertel het mij en de andere lezers. Ik wil het graag horen!

handtekening

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *