Algemeen

Miss Black Hair NL Gerani

By  | 

Morgen 6 maart is het zover. Miss Black Hair NL, de verkiezing. Gerani is een van de prachtige deelnemers. Hoewel ik me zelf brak voel, omdat ik net terug ben van een bezoek aan mijn vadersland, kan ik jullie dit interview met de Miss Blackhair NL finaliste Gerani niet onthouden. Lees hier waarom Gerani heeft gekozen voor haar superkorte gemillimeterde kapsel, wat haar drijfveer is om mee te doen aan deze verkiezing en waar Gerani haar kracht uit put.

interview gerani lang kroeshaar

GERANI, VERTEL IETS OVER JEZELF.

Mijn naam is Gerani Chanelva Groenbast en ik ben 20 jaar oud. Ik ben student aan het Jan des Bouvrie college en zit in het examen jaar. Daarnaast doe ik oppaswerk, ben ik kledingontwerpester en coupeuse.

Waar voor bijna iedereen een dag uit 24 uur bestaat, is het voor mij net iets anders. Ik ben een persoon die dag en nacht kan doorgaan. Ik ben leergierig, vooruitstrevend, sociaal en ik weet precies wat ik wil. Het precies weten wat ik wil, was eerst niet realistisch en vanzelf sprekend. Ik wilde ook lange haren, haren die ik in een staart kon dragen en haar waarbij ik niet elke zondag uren lang pijn moest lijden. Sluik haar net zoals mijn kap pop.

Ik keek in de spiegel en zag een bloedmooie, donkere, zelfverzekerde vrouw met gemillimeterd haar.

Tot dat mijn broer mij heeft geholpen om uit die droom te stappen. Ook hij weet dat ik niet van haren kammen hield, maar wist wel dat ik heel makkelijk ben en alles een keer wil proberen. Mijn broer nam mij mee naar de kapper op 13 April 2014. Ik ging in de kapper stoel zitten, maar mijn broer nam het woord. GEMILLIMETERD zei hij, en de tondeuse ging erin. Ik keek in de spiegel en zag een bloedmooie, donkere, zelfverzekerde vrouw met gemillimeterd haar.

WAAROM DOE JE MEE AAN MISS BLACK HAIR NL?

Het schoonheid ideaal: hoe langer, hoe beter, hoe mooier bestaat niet voor mij. Schoonheid komt van uit het onderste van je hart. Heb eerst jezelf lief, leer van jezelf houden en jezelf accepteren de rest is een bijzaak. Ik wil dat schoonheid ideaal uit de wereld helpen en daarom doe ik mee aan Miss Blackhair NL.

gerani miss black hair nl3

Het schoonheidsideaal ‘hoe langer, hoe beter, hoe mooier’ bestaat niet voor mij.

WAT IS JE FAVORIETE KAPSEL?

Mijn favoriete kapsel is toch echt een strak gemillimeterd kopje. Het liefst met een kleurtje voor wat extra pit. En ik hou van headwraps.

WIE IS JOU DIERBAAR EN WAT HEB JIJ GELEERD VAN DEZE PERSOON?

Ik was een echte mama’s kindje,  Na een ziekbed van z’n 16 jaar heeft mijn moeder het leven moeten verlaten. Zij is overleden op 4 December 2014 aan een onbekende ziekte. Tot de dag van vandaag houdt dat mij enorm bezig. Het was een vrouw die leefden voor haar kinderen en kleinkinderen. Je hoefde maar te roepen en ze stond alweer voor je klaar. Mijn moeder was elke ochtend te vinden in haar tuin, of het nou ging regenen of sneeuwen ze deed elke ochtend een rondje. Nadat ze in de tuin was geweest maakte ze voor ons een heerlijk kopje thee en een broodje pindakaas. Want daar was zij dol op.

Ze was een vrouw met een super Afro die ze elke ochtend op de grond voor de spiegel ging vlechten. Van die dikke pof vlechtjes, daar was ze echt verliefd op. Mijn moeder was een vrouw die wist wat genieten van het leven was, en zelf tijdens haar ziekbed. Zij heeft zij mij laten zien dat je echt moet genieten van elk moment, dat ik sterk ben en dat alles te bereiken is als je er maar hard voor werkt.

Mijn moeder heette Sonja Margriet Groenbast en is maar 52 jaar oud geworden.

OP MIJN BLOG BESCHRIJF IK 10 GOUDEN REGELS VOOR LANG EN GEZOND HAAR. WELKE PAST HET BESTE BIJ JOU?

De regel die het best bij mij past is: ‘Laat je haar met rust.‘ Dat is een regel die mijn moeder mij ook heeft aangeleerd. Ook je haar heeft rust nodig.

Mijn gouden regel is ‘Love your hair like you love yourself’, want je haar is een onderdeel van wie jij bent.

Prachtig verwoord Gerani. Je bent maar 20 jaartjes jong en nu al een groot voorbeeld voor anderen. Dat je je moeder hebt verloren en desondanks zo veel kracht uitstraalt is indrukwekkend. Je hebt een mooi korte kopie en dit past perfect bij jou.

Ja, zoals ik al zei. Morgen is de dag. Wil je erbij zijn. Koop dan je kaartjes via de website van Miss Black Hair NL. Je kan ook je stem uitbrengen op een van de missen. Stem zo op Gerani.

Wil je meer lezen over de Miss Blackhair missen? Lees dan dit interview met finalist Deborah en dit interview met Miss Charissa.

Wil je meer weten over Gerani? Of wil je haar supporten? Laat dan hieronder een reactie achter.

handtekening

3 Comments

 1. Ford Irma

  maart 5, 2016 at 7:44 pm

  Heel zelf verzekerd en gaan voor haar doel.Goedzo Gerani Groenbas.

  • Lang Kroeshaar

   maart 5, 2016 at 9:46 pm

   Leuke reactie! Tnx!

 2. Helen

  maart 6, 2016 at 8:30 am

  Mooie meid, mooi interview en I love the headwraps!! Veel succes vandaag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *