Algemeen

Miss Black Hair NL Charissa

By  | 

Charissa valt op vanwege haar mooie lange dreads. Zij is een vrolijke, charismatische, zelfbewuste vrouw die weet wat ze wilt. Een perfecte rolmodel! Het is daarom niet vreemd dat zij meedoet aan de Miss Black Hair NL verkiezing. Ik wil meer weten over haar, haar dreads en dromen. Vandaar een interview met deze beauty.

Charissa miss black hair nl

WIE IS CHARISSA?

Ik ben Charissa Pinas, 29 jaar. Ik ben laatste jaar Speciaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) student, aan de Hoge School van Amsterdam (HvA). Daarnaast werk ik bij de H&M.

Tevens zit ik in de organisatie van Zwarte Piet Niet, een organisatie dat een voorstaander is van een sinterklaasfeest zonder zwarte piet.

Ik ben natural vanaf januari 2009. Ik vind mijn dreadlocks 1 van de mooiste delen van mijn lichaam. Ik zie het als een kroon die ik elke dag mag voelen en aanschouwen. Mijn haar herinnert mij waarom ik trots ben om een zwarte vrouw te zijn van Afrikaanse diaspora.

Be beautiful in your purest form

WAT IS JOUW FAVO HAIRSTYLE?

Ik vind mijn dreadlocks gekruld het mooist. Na het wassen, als mijn dreads vochtig zijn, draai ik de dreads in papillotten en laat ik dit drogen. Zodra het droog is heb ik een bos krullen in mijn haar. Dit heeft een super mooi effect en boost mijn zelfvertrouwen.

Charissa miss black hair nl dreads gekruld

WAT MAAKT JOU GELUKKIG?

Het klinkt wellicht cliché, maar wat mij super gelukkig maakt is mijn wederhelft Marvv. Ik ga met mijn beste vriend en ik had mij niks beters kunnen wensen. We staan samen naast elkaar wanneer we aan het demonstreren zijn tegen zwarte piet of ongelijkheid, we gaan soms samen uit en kunnen lachen, gieren, brullen. We doen echt van alles samen. Marvv is een super lieve, zachtaardige, introverte Arubaanse jongen. Als advies wil ik aan alle vrouwen meegeven: never settle for less because you are worthwhile. Je partner moet iemand zijn met wie je alles kan delen en die altijd achter je staat no matter what.

Charissa miss black hair nl marvv

Because you are his queen.

WAAROM DOE JE MEE AAN MISS BLACK HAIR NL?

Ik kan hiermee mijn doel bereiken. Mijn doel is om voornamelijk donkere dames meer bewust te maken omtrent hoe ze eruit zien, hoe ze eruit kunnen zien, en hoe zij zichzelf willen zien. Ik ben van mening dat als je bewust bent van wie je bent en weet waar je vandaan komt, je ook weet waarvoor je staat, en naar wie je jezelf het liefst refereert. In een tijd van zoveel informatie is onwetendheid een keuze. Het is niet mijn bedoeling om vinger te wijze naar degene die niet natural is of liever van variatie houdt. Het is wel mijn doel iedereen meer bewust te maken van hoe mooi wij zwarte vrouwen zijn in onze natuurlijke vorm. Ik zou een rolmodel voor vele willen en kunnen zijn. Samen kunnen wij meer rolmodellen creëren.

Charissa miss black hair nl strik

Ook hoop ik anderen te motiveren en empoweren om natural te gaan. Het liefst wil ik het boegbeeld zijn van een sterke, lieve, toegankelijke vrouw die andere vrouwen positief empowered omtrent hun zelfkennis, zelfwaardering en zelfacceptatie. Donkere mensen zijn zo mooi! Echter worden we soms zo gebrainwashed om eruit te zien volgens de Europese maatstaven. Ik wil daar een stokje voor steken.

WELKE GOUDEN REGEL VOOR LANG EN GEZOND HAAR PAST HET BEST BIJ JOU?

Love your hair. Ik praat met me haar als of het mijn beste vriendin is. Ik ga met liefde met mijn handen door me haar, en zeg bijvoorbeeld: ‘Wat ben je weer eens mooi vandaag.’

Wat een mooie kandidaat is Charissa voor de Miss Black Hair NL troon. Ik wens Charissa ook veel succes. 

Wil je meer lezen over de kandidaten van Miss Black Hair NL? Check dan mijn interview met Deborah. Op de website van Miss Black Hair NL kan je stemmen voor Charissa en kan je nog veel meer lezen over deze Miss verkiezing.

handtekening

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *