Algemeen

Miss Black Hair finalist Deborah

By  | 

Deborah is een van de Miss Black Hair NL finalisten. Als je Deborah ooit hebt ontmoet, vergeet je haar nooit meer. Ze straalt zo veel plezier en energie uit. Maar Deborah heeft al veel meegemaakt. Haar veerkracht maakt haar een perfecte kandidaat voor deze missverkiezing voor sterke, zelfbewuste naturals. Lees dit interview om meer te weten te komen over Deborah.

deborah miss black hair nl foto b

Ik heb Deborah leren kennen als een energieke, goedlachse en warme dame met een geweldige uitstraling. Ik wist niet waar dit vandaan kwam, maar het komt oprecht en authentiek over. Vandaar dat ik meer van haar wilde weten. En ik ontdekte nog veel meer…

1.DEBORAH, VERTEL WAT OVER JEZELF

Ik ben Deborah Cameron, 33 jaar. Ik ben woonachtig in het kleurrijke Schilderswijk en in het dagelijks leven ben ik al ruim 10 jaar jeugdwerker. Met als aandachtsgebied het meidenwerk. Naast mijn baan volg ik een deeltijd opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Haagse Hoge School. Volgend studie jaar hoop ik daarvan af te studeren.

Daarnaast kan je mij ook regelmatig vinden op het podium als host, stand-up comedian en verhalen-vertelster. Hier zit ik mijn energieke persoonlijkheid en humor in om mijn publiek mee te nemen in mijn leefwereld.

Ook heb ik een blog waarmee ik mijn leven deel met als doel anderen te empoweren en te motiveren hun potentieel maximaal te benutten en alles uit het leven te halen wat erin zit.

2. HOE WAS JOUW NATURAL HAIR JOURNEY?

Mijn natural hair journey is ongeveer vijf jaar geleden van start gegaan omdat ik terug wilde naar mijn roots en daar hoorde mijn mooie afrotastic haar bij. Ik was namelijk klaar met alles wat van nature niet bij mij hoorde zoals wave, straight, curly, maar ook nepnagels. Dus heb ik mezelf van alles wat niet echt was ontdaan en ben het natural pad gaan bewandelen.

Mijn haar is lekker dik en vol. Heerlijk! Het heeft verschillende krulpatronen. Op mijn kruin is het iets soepeler en ik merk ook dat het daar sneller groeit dan de rest van mijn haar.

deborah miss black hair nl bloem

3. WAAROM MEEDOEN AAN MISS BLACK HAIR NL?

Ik zag op Facebook een oproep voorbij komen van Miss Black Hair Nederland waarin ze op zoek waren naar een nieuwe ronde missen. Hierin sprak het woord ‘rolmodel’ mij aan. Ik dacht bij mezelf; ‘Hier ben ik geknipt voor.’

Al twijfelde ik nog een beetje doordat ik soms onzeker kan zijn over mijn ogen. Ik heb namelijk zicht in een half oog als gevolg van retinoblastoom, een type kinderkanker dat zich al in de foetus ontwikkeld. Maar juist door mijzelf aan te melden wil ik de strijd met mijn onzekerheid aangaan en de cirkel van zelfliefde compleet maken.

Daarnaast wil door mijn deelname andere dames en de volgende generatie inspireren om hun ware ik te omarmen. Ongeacht of ze een beperking hebben. Want schoonheid komt van binnen en je hoeft niet te voldoen aan de wensen van de Westerse maatschappij om mooi te zijn. Dat ben je al!

Je hoeft niet te voldoen aan de wensen van de Westerse maatschappij om mooi te zijn.

4. WAT IS JE GO TO HAIRSTYLE EN HOE KRIJG JIJ DIT?

Mijn favoriete kapsel is krullen met een zijscheiding met een bloem, strik of andere accessoire in. Bij voorkeur in een mooie felle kleur. Doormiddel van accessoires draag ik mijn kleurrijke persoonlijkheid ook uit in mijn haar. Mijn standaard ritueel om voor mij de perfecte krul te bereiken is direct na het wassen mijn haar in te vetten en cornrows te vlechten met de scheiding in het patroon. Of anders mijn haar in te sprayen met een leave-in conditionEr en daarna in te vetten. Meestal laat ik het minimaal 2 dagen zitten om de perfecte krullen te krijgen die gepaard gaan met glans.

Deborah Miss Black Hair NL

5. JIJ STRAALT VEEL ENERGIE EN POSITIVITEIT UIT, MAAR KENT OOK DE KEERZIJDE VAN DE MEDAILLE. KAN JE HIER MEER OVER VERTELLEN?

Zolang ik me kan herinneren ben ik een brok van energie en vrolijkheid geweest. Een echte stuiterbal die haar eigen pad wilde bewandelen, maar wat niet altijd lukte. Zo heb ik In de loop van mijn leven verschillende tegenslagen meegemaakt, maar met humor kon ik altijd relativeren. Tot 5 jaar geleden mijn humor niet genoeg was en ik mijn vrolijke zelf was kwijtgeraakt. Die was verzwolgen door de negatieve ervaringen en druk om te voldoen aan allerlei eisen en wensen van de buitenwereld. Ik was te druk, had een te grote persoonlijkheid, te grote mond en nog meer teveel. Ik deed alsmaar mijn best om in geheel te passen. Maar mijn lichaam kon niet meer. Ook mijn geest begon spelletjes met mij te spelen en maakte mij levensmoe. Ik belande in een zware depressie. Tijdens deze periode ontdekte ik de werkelijke kracht van mijn positiviteit. Want ondanks dat de toekomst uitzichtloos leek, wist ik diep van binnen dat dit een pad was dat ik moest bewandelen. Ik moest mijn ware ik herontdekken en voelde aan mijn wateren dat het goed met mij zou komen.

deborah miss black hair nl stage

Ondanks dat de toekomst uitzichtloos leek, wist ik diep van binnen dat dit een pad was dat ik moest bewandelen.

Tijdens deze zoektocht heb ik de brokstukken van mijn verleden bij elkaar gelijmd om mijzelf weer heel te maken en mijzelf te accepteren zoals ik ben. Ook gebruikte ik vanaf deze periode mijn blog www.bydeedee.com om mijn ervaringen met anderen te delen. Zo heb ik een artikel over het gebruik van Prozac of mijn depressie geschreven. Ik wilde anderen laten weten dat zij niet alleen stonden in hun strijd tegen een depressie. Hier bleef het niet bij. Ik besloot mijn blog te gebruiken om ander een kijkje in mijn leven te geven. Zo hebben trouwe lezers mijn persoonlijke groei op de voet kunnen volgen en mij zien groeien tot een sterke vrouw.

Tegenwoordig maak ik ook kleine vlogjes. Deze post ik op mijn Facebook pagina DeeDee’s Powertalk. In deze filmpjes bespreek bijvoorbeeld tips voor een succesvolle toekomst, eigen ervaringen of gewoon een oppeppend berichtje. Hiermee hoop ik anderen ook te inspireren het maximale uit het leven te halen.

6. WAT ZIJN JE AMBITIES?

Ik blijf hard werken aan mijn eigen toekomst. Zo wil ik in naast mijn werk als jeugdwerker, succesvol te zijn als entertainer. Ik zou ik de toekomst een eigen one woman theater show willen hebben waarin ik het publiek meeneem in mijn wereld. En graag zou ik een veel uitgenodigde host en motivational speaker willen zijn. En als het even mee zit zou ik vrouwen als motivator willen coachen en ze empoweren op weg naar succes.

7. OP MIJN BLOG BESCHRIJF IK 10 GOUDEN REGELS VOOR LANG EN GEZOND HAAR. WELKE PAST HET BEST BIJ JOU?

Regel 7: Love your hair, want ik hou van mijn haar. Maar ik heb ook met vallen en opstaan moeten leren wat wel en niet werkt voor mijn haar. Daarnaast wil ik een grote afro, maar voor een ongeduldig iemand zoals ik, is dat echt een uitdaging.

Wil jij Deborah zien strijden voor de titel Miss Black Hair NL? Wees er dan bij. Op 6 maart vindt de Miss Black Hair NL verkiezing plaats. Meer over deze verkiezing op de website van Miss Black Hair NL. Je kan hier ook op Deborah stemmen. Verder kan je Deborah volgen via haar blog Miss DeeDee.

handtekening

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *