10 gouden regels

10 gouden regels: Versimpel je haircare

By  | 

Wil je lang kroeshaar hebben? Ik geloof dat dat voor iedereen mogelijk is. Ik houd me aan mijn 10 gouden regels. Elke week zal ik 1 van mijn regels onthullen.

8. Versimpel je haircare

10 gouden regels versimpel lang kroeshaar

Op YouTube zie je vaak meiden met super mooi kroeshaar. Maar als je ziet wat ze ervoor doen… Nou, daar heb jij geen tijd voor. Want je werkt, studeert en/of verzorgt je kinderen. Waar moet je dit tijd vandaan halen?

Ik zit in dezelfde situatie. Toch is het me gelukt om met de tijd die ik heb gezond en lang haar te krijgen. Omdat ik kies voor een slimme oplossingen voor mijn haar. Dit zijn mijn tips:

1. ONTWIKKEL EEN EFFICIËNTE HAARROUTINE

Creëer een efficiënte en tijdsbesparende haarroutine. Dan kan je het ook volhouden. Haren wassen kost veel tijd. Doe dit daarom niet meer dan nodig. 1 keer per 2 weken wassen is vaak meer dan genoeg. In deze post lees je meer over mijn wasroutine. Sinds kort gebruik ik de WaSH BruSH om mijn haar snel te ontklitten. Er zijn ook andere detangle borstels om kroes en krullend haar snel te ontklitten.

Ook maak ik vaak twists, die daarna een twist-out worden. 2 kapsels in in klap! De twist laat ik 1 week in mijn haar zitten, Met twists maak ik mooie up-do’s. Na 1 week haal ik de twists los en geniet ik 1 week van een twist-out.

 
2. STEEK TIJD IN WAT ONMISBAAR IS EN NIET IN BIJZAKEN

Er zijn ontelbare manieren om je haar te verzorgen. Deep treatments, hot-oil treatments, stomen, pre-poo, etc etc. Je hoeft dit echt niet allemaal te doen. Vaak zijn maar een aantal dingen echt noodzakelijk. Voor mijn haar is het bijvoorbeeld belangrijk dat het niet uitdroogt. Ik hou mijn haar gemoistured.

Ik gebruik daarom een goede leave-in conditioner na het wassen en een dikke sealer. Tussen de wasbeurten door sprits ik mijn haar met water of smeer ik wat leave-in erin. Dat is onmisbaar voor mijn haar en sla ik nooit over.

Andere dingen sla ik gerust een keer over of stel ik uit. Vooral als ik het druk heb. Bijvoorbeeld deep treatment onder de droogkap… super fijn voor je haar, maar ERG tijdrovend. Ik doe dit 1 keer per maand of 2 maanden. Want is niet absoluut noodzakelijk als je haar in normale staat is.

3. IN DRUKKE TIJDEN KIES JE EEN BESCHERMENDE HAARSTIJL

Als ik een drukke tijd tegemoed ga, val ik terug op boxbraids. Ik hoef dan 6 weken niet mijn haar te doen. Deze tijd kan ik dan lekker besteden aan andere belangrijke taken. Boxbraids is een perfecte beschermde haarstijl. Want het geeft mijn haar rust en beschermt tegen weersinvloeden. Hierdoor krijgt mijn haar kans om lekker te groeien en breekt het minder af.

Als ik dit niet doe, zie ik dat mijn haar achteruit gaat. Want ik omdat ik weinig tijd heb, kan ik niet de zorg aan mijn haar geven dat het nodig heeft. Mijn haar is vaker droog en dof.

Je zou ook andere beschermende haarstijlen kunnen dragen. Zoals een pruik, weave, updo, haardonut knot of eigenlijk alle kapsels waarbij je haarpunten goed beschermd zijn.

Lees de andere gouden tips voor gezond en lang kroeshaar ook eens.

Heb jij ook goede tips om tijd te besparen en toch gezond haar te houden?

handtekening

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *